2021-09-09
Bookmark咗呢间餐厅好耐😝终于有机会俾我呢只新界牛出嚟大坑饮下食下啦🤪一场嚟到,当然要试下呢度最出名嘅【大坑薯条】啦~够胆系大坑主场改个咁嘅名,肯定唔可以失礼街坊啦😏等咗一阵,主角登场!我平时其实偏好食肥大肉厚嘅粗薯条嘅,因为好多幼薯条只有香脆口感,完全食唔出薯肉嘅质地同薯味😖不过!呢个大坑薯条虽然系典型幼身薯条,不过香脆得嚟依然食到少少薯肉,以薯条控嚟讲都算不过不失🙂但系最精彩之处当然系佢嘅调味啦!虽然薯条面放左两条辣椒条,但系食落其实唔算辣(利申我唔太食得辣),反而其他调味味道好出,有阵孜然粉嘅味道🤩对于同时系羊肉控嘅我嚟讲简直犹如双倍享受😍😍钟情重口味嘅朋友就叫咗呢款【蒜泥黑肉】黑肉其实就系熏牛肉!可惜酱汁味偏浓,其实唔系太食得出烟熏嘅香味。不过酱汁本身微甜带辣都相当惹味😛不过讲真蒜味唔算太浓🙃由于实在太肚饿🤣所以我同朋友另外再叫多咗一份【熏牛治】,外型无咩特别,食落都正常发挥咁啦😂题外话:餐厅布置得有种七八十年代旧香港嘅感觉,仲有打卡厢座(有客坐紧唔方便影相🥲)呢!如果大家有兴趣就记得预早book枱啦😝
一场嚟到,当然要试下呢度最出名嘅【大坑薯条】啦~
够胆系大坑主场改个咁嘅名,肯定唔可以失礼街坊啦😏
等咗一阵,主角登场!
钟情重口味嘅朋友就叫咗呢款【蒜泥黑肉】
黑肉其实就系熏牛肉!