2023-10-31
#🔙回头率:7/10🌈性价比:6/10同友人食饱晚餐,经过见到一间装潢好特别既糖水舖,正当考虑紧要吾要入去试之际,发现入面既楼面都系亲切又彬彬有礼叔叔💝就决定入去了~入完去无耐,出面就排长龙了。装潢设计偏现代风格且舒适,入座时仲有一杯茶提供,有中西合璧既感觉,员工亲切有礼,食品选择亦不少。*・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:*・・*:.。..。.:*・———————————————🍴:生磨河南芝麻糊😋友人极爱芝麻糊所以叫左呢个试试,不过佢就认为未多浓郁,感觉似系落多左水?不过笔者原本不太爱芝麻糊,刚好碰到呢碗少淡的芝麻糊,令我吃了一大半碗😚🈵 6.5/ 10🍴:金沙擂沙汤丸(两粒)😋入座前见到餐牌有,但手机apps落单无显示,不过楼面同事听到我问友人点解无,就直接话可以帮我落order🥰上菜时,见到个外表有少少似日式蕨饼?真系好好食!无论系外面既粉末(因为芝麻馅太浓郁未食出系花生粉末定黄豆粉🤣),抑或系内里芝麻馅,都令我同友人一试难忘🤩🈵 9/10*・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:*・・*:.。..。.:*・🍽: 星十五 (尖沙咀)📍尖沙咀加连威老道26A号地
🔙回头率:7/10
🌈性价比:6/10
———————————————
🍴:生磨河南芝麻糊
🈵 6.5/ 10
🍴:金沙擂沙汤丸(两粒)
🈵 9/10
🍽: 星十五 (尖沙咀)
📍尖沙咀加连威老道26A号地舖