2022-08-18 38 浏览
好少去黄大仙,去亲都系去黄大仙祠。朋友住黄大仙,今晚约左佢食饭,佢话黄大仙中心南馆有间叫Cityfresh Bistro嘅餐厅唔错就去试下。一入去就已经好钟意呢度嘅装修。浅绿、浅蓝和浅粉红色的配搭,很fancy😍,打卡一流!梳发卡位坐得舒适~睇睇餐牌,见呢度有港式亦有西式食物选择,可谓中西合璧!嗌左意式蕃茄焗猪扒饭同埋咖喱牛腩。意式蕃茄焗猪扒饭奉送热饮。饭可以转意粉,我地转左意粉。好多芝士铺喺面😍,拉起意粉时形成拉丝效果,好吸引😋。猪扒预先切成一块块,唔使自己切好方便呀👍🏻。猪扒唔嚡口,好食过普通快餐店果d。啱啱焗起端上枱,入口热辣辣好正!咖喱牛腩跟珍珠白饭、例汤同热饮。是日例汤系中汤——红萝卜🥕粟米🌽,清甜冇味精。欣赏佢将咖喱牛腩同珍珠白饭分开,令白饭唔会被咖喱汁弄湿。珍珠白饭真系粒粒分明,食落有咬口。饭旁放了紫姜,充满日式风味~咖喱唔会太辣,反而充满香味。牛腩腍身易咬。薯仔够粉。两个set都奉送热饮,我同朋友分别嗌左热柠茶同热朱古力。另外嗌左个小食(青柠青椒鸡翼三只)同朋友share黎食。鸡翼下面有沙律菜,沙律菜下面有蜜糖。鸡翼热辣辣而且皮脆肉嫩,捞匀蜜糖嚟食,唧埋青柠汁,顿成蜜糖

睇睇餐牌,见呢度有港式亦有西式食物选择,可谓中西合璧!

嗌左意式蕃茄焗猪扒饭同埋咖喱牛腩。

两个set都奉送热饮,我同朋友分别嗌左热柠茶同热朱古力。

另外嗌左个小食(青柠青椒鸡翼三只)同朋友share黎食。鸡翼下面有沙律菜,沙律菜下面有蜜糖。鸡翼热辣辣而且皮脆肉嫩,捞匀蜜糖嚟食,唧埋青柠汁,顿成蜜糖鸡翼,食完感觉甜蜜~🥰