2024-05-18
香草焗手剪乳猪 (半只)佢地既乳猪唔系传统嘅广东乳猪,而系一道fusion菜~ 用咗香草去焗 超级浓香草味 😛 皮亦都好脆好好食 份量亦都好大 🤙🏻🤙🏻 香芒冰火虾多士~ 新鲜芒果打出嚟嘅芒果雪糕 🍧 所以食落去一定会酸酸甜甜 再同虾多士一啖咬落去 个感觉真系好盏鬼😍😍😍 炸蚝饼 !啲蚝超级多,超级大只 !咬落去仲系胀卜卜 热辣辣好好食 😋 食完之后好惊生痱滋😭 但真系忍唔住一口接一口haha 杏汁猪肺汤啦💕 真系好西利 杏汁味好浓 完全饮唔到腥味 睇得出佢哋内脏嘅处理都做得十分之好 个汤好浓唔会好稀 真系真材实料一分钱一分货 🙌🏻 我屋企啲老人家好满意个汤 酱烧香焗牛筋骨👍🏻 份量都系超级大 佢哋啲牛筋骨系浸咗好耐 好入味 上枱之后仲会有咁慢火喺下面慢慢煮住佢哋保持温度 我个人嚟讲好钟意 食落去仲系超级嫩滑 肉眼可见嘅粉红色👍🏻 好正🙌🏻
香芒冰火虾多士~
炸蚝饼 !
杏汁猪肺汤啦💕