2020-10-16
🐖叉烧滑蛋饭🍳 $48 (8.5/10)⠀甜豉油系成碗饭嘅灵魂😈,所以我哋叫左多汁!⠀食落蛋几嫩~同甜豉油好夹🤪⠀同埋我地好好彩,叉烧都算爽脆有肥膏,肥瘦相间,入口索索声🤩。⠀虽然简单但好好味😋!⠀⠀🐮滑牛通粉常餐🍞 $46 (7.5/10)⠀通粉煮得偏淋身,汤底系猪骨汤,应该系真材实料冇味精🐖🐖。⠀牛肉腌过调味都唔会好重,而且冇松肉粉,食到肉味之余都几有咬口👄👄。⠀炒蛋就咁睇表面比较干,但食落都几滑💛。⠀整体味道偏淡,份量适中唔会太饱,配埋杯咖啡,系朝早醒神之选!🌤🌤🌤⠀⠀🥤冻港式奶茶 +$4 少冰少甜 (9/10) ⠀茶同奶味都好balance🥰。少甜甜度啱啱好,饮到茶香奶滑的感觉,几好饮👅⠀⠀☕️热鲜奶咖啡 +$8 (8/10)⠀用公鸡碗好有特色好特别,再有埋拉花🌷,加晒分😝。饮落咖啡苦味几出同鲜奶几融合,唔会两者互抢,唔错💛。⠀⠀总结:铺头位置系小巷入面,如果大家去要认住街市对住嘅巷仔~整体都唔错,有机会想试埋佢嘅all day breakfast 🤓。⠀
🐖叉烧滑蛋饭🍳 $48 (8.5/10)⠀
甜豉油系成碗饭嘅灵魂😈,所以我哋叫左多汁!⠀
食落蛋几嫩~同甜豉油好夹🤪⠀
虽然简单但好好味😋!⠀
🐮滑牛通粉常餐🍞 $46 (7.5/10)⠀
通粉煮得偏淋身,汤底系猪骨汤,应该系真材实料冇味精🐖🐖。⠀
炒蛋就咁睇表面比较干,但食落都几滑💛。⠀
🥤冻港式奶茶 +$4 少冰少甜 (9/10) ⠀
☕️热鲜奶咖啡 +$8 (8/10)⠀