2023-10-18 189 浏览
今日约左朋友去黄埔睇戏,趁未够钟睇,紧系去医下肚先喇!听人讲黄埔必嘉街有好多美食,我同朋友行到去已经比呢间餐厅个招牌大大只吸引左,系门口再睇下个menu,已经决定可以食了,因为价钱相当亲民。一入到去已经系我最中意既卡位,私隐度好高,唔洗同人搭枱,同埋听讲呢间餐厅重系新装修架。所以唔怪得个环境都好新净。呢间餐厅除左一般既中茶menu,重会有西式铁板扒餐,亦都会有泰式粉面套餐。今次我同朋友拣左中式二人套餐,呢个套餐性价比极高,有中汤/西汤、2款小菜同埋饮品。中式牛柳卖相好吸睛,炒到好有获气,而且重有大最菠萝做配菜,完全系我既favourite!!食落酸酸甜甜,零舍开胃。牛柳唔会过un,食落口感岩岩好。呢道菜既份量适中。鱼香茄子煲一上落已经闻到阵阵鱼香味,即刻胃口大开,茄子好淋好入味,而且重要食到咸鱼架,出面餐厅d鱼香茄子煲好少会食到咸鱼,非常有诚意既一道菜,用黎捞饭简直一流。另外,我同朋友重叫左椰汁冰同红豆冰,两款口味都系我至爱,甜度适中,下次一定会再黎!

中式牛柳

鱼香茄子煲