开头以为呢到净系食东南亚菜,估唔到港式、日式同西式都有,够晒多元化~ 小编见港式成日都食,所以就试返星马泰菜🇹🇭,感觉都唔错~ 呢到环境阔落,亦都有唔少卡位,坐得几舒服~(5 😍 系满分,🤩系半分) 马来海鲜喇沙金边粉 🦐🍜 - $70 (好味指数:😍😍😍🤩)喇沙汤底🥣味道浓郁惹味,渗出淡淡既椰香同咖喱香,面头有啲辣油🌶️,辣辣地几开胃~ 金边粉既份量超多,索晒啲汤🥣既精华几好~ 另外有几多料,里面有烟韧既鱿鱼仔🦑、爽口既虾仁🦐、鲜甜既青口、索汁既豆腐卜、软腍既鸣门卷🍥、清爽既芽菜同埋半只蛋🥚,感觉都唔错,如果海鲜既鲜味可以出啲就更加好~海南鸡饭 🐥🍚 - $65 (好味指数:😍😍😍🤩)份量适中,侍应话系根据传统做法所以系有骨既🦴,食落鸡味🐥几浓郁,如果肉质可以再嫩滑啲就更加好~ 鸡皮薄得黎带少少爽脆,同埋唔多脂肪所以食完都唔会觉得好邪恶😈,配埋香口带有啲香茅同南姜清香既油饭🍚,旁边仲有浓厚既甜豉油、惹味既姜蓉同埋酸辣开胃既泰式辣酱🌶️,可以任君选择~罗宋汤🥣 (好味指数:😍😍😍😍)罗宋汤🥣系跟左海南鸡饭🐥🍚既餐既~ 个汤🥣带有少少微辣🌶️,酸酸甜甜咁几开胃~ 有几多既杂菜,包括番茄🍅、椰菜

(5 😍 系满分,🤩系半分)
马来海鲜喇沙金边粉

海南鸡饭

海南鸡饭 🐥🍚 - $65 (好味指数:😍😍😍🤩)
罗宋汤

罗宋汤🥣 (好味指数:😍😍😍😍)
罗宋汤🥣系跟左海南鸡饭🐥🍚既餐既~ 个汤🥣带有少少微辣🌶️,酸酸甜甜咁几开胃~ 有几多既杂菜,包括番茄🍅、椰菜🥗、红萝卜🥕、 西芹等等,全部都好腍甜入晒味,感觉唔错~
炸虾饼

炸虾饼 🦐🫓 - $60 (好味指数:😍😍😍😍)
另外叫左个小食,虾饼🦐🫓有4件,每件都好厚身,炸到金黄香脆,口感弹牙,食落几香口鲜甜有虾味,唔会有雪味❄️,配埋旁边酸酸甜甜既酱就可以解一解炸野🍤既油腻~

好味指数:😍😍😍🤩
推介指数:😍😍😍