2017-05-16 122 浏览
呢排都想揾啲好有feel嘅地方同朋友饮野,而同事就介绍咗我黎铜锣湾世贸中心附近嘅办馆LOF10 Bar Dining座落系落成冇耐嘅tower 535甲级写字楼,办馆LOF10 Bar Dining主打cocktail,中西菜都有。佢嘅装潢俾人一个好特别嘅中西式感觉,里面系富有中式味道嘅设计,有独特嘅旧式霓虹灯招牌。至于餐厅出面嘅露天范围就比较西式,可以望到铜锣湾夜晚嘅景色!如果你想坐bar枱或者普通食饭咁就可以拣里面,但你想同朋友好relax又有情调咁用餐,不妨选择坐露天嘅范围!今次,我地就拣咗坐露天位!首先,我地急不及待咁叫咗两杯cocktail,分别系APPLE JUJU 同 GINSENG HONEY!APPLE JUJU重苹果味多啲易入口啲 啱哂钟意甜野嘅女仔GINSENG HONEY就重酒果少少,但系柠檬嘅酸味加蜜糖嘅甜味撞埋嘅感觉好正,柠檬爱好者值得去一试。至于帕马臣芝士松露薯条好好食,佢嘅松露香气好浓,薯条上面嘅芝士好够加上松露酱,真系好重芝士同松露味。另一个要赞嘅就系主菜 - 卡邦尼意粉本身都好钟意食意粉,今次呢个意粉嘅cream感好够,加上蛋嘅配合,食落口啱啱好呢间
呢排都想揾啲好有feel嘅地方同朋友饮野,

佢嘅装潢俾人一个好特别嘅中西式感觉,
里面系富有中式味道嘅设计,有独特嘅旧式霓虹灯招牌。

如果你想坐bar枱或者普通食饭咁就可以拣里面,

今次,我地就拣咗坐露天位!

GINSENG HONEY就重酒果少少,
加上松露酱,真系好重芝士同松露味。

另一个要赞嘅就系主菜 - 卡邦尼意粉
本身都好钟意食意粉,今次呢个意粉嘅cream感好够,
加上蛋嘅配合,食落口啱啱好

呢间餐厅真系冇介绍错,我最欣赏呢到嘅侍应
佢地好有热诚咁同我地介绍,又会帮我地安排。
下次同朋友想揾地方relax,可以选择黎办馆!