2020-03-21
下午茶时间,落咗旺角中心地牢,超钟意食台湾嘢食嘅我,乜都唔谂就入去医吓个肚先😉。一入去,餐厅会要求客人喷酒精清洁双手,俾你感觉安心啲。🥰下午茶包括:一碗饭或面,再加三个小食,同一杯热饮(冻饮特饮当然要另加钱)$36下午茶1号:卤肉饭配木鱼炸豆腐、小黄瓜同盐酥鸡卤肉饭:白饭多卤肉多汁都多,完全唔系下午茶嘅份量😂。而味道中规中矩,满足嘅但冇太大惊喜。小食:木鱼炸豆腐个皮炸得过咗火😢,加咗类似甜酱嘅酱料,味道一般。小黄瓜同盐酥鸡都中规中矩,系份量少左少少。唔计小黄瓜,另外两款热食嘅温度都唔够热,放凉左啲😫。下午茶2号:卤肉汤面配台式小香肠、猪爽耳同甘梅脆薯卤肉汤面🍜:卤肉较少,味道较淡,面系下午茶嘅正常份量。小食:猪爽耳味道唔错,切功麻麻,有连住三四条嘅情况;小香肠味道亦都唔错,不过只系得一条😂; 甘梅脆薯,炸得够香口,加埋梅粉系几开胃嘅😋。但系小食都系有同样问题,温度属常温,冇热辣辣啱啱整出嚟嘅效果。
下午茶1号:卤肉饭配木鱼炸豆腐、小黄瓜同盐酥鸡
下午茶2号:卤肉汤面配台式小香肠、猪爽耳同甘梅脆薯
卤肉汤面🍜:卤肉较少,味道较淡,面系下午茶嘅正常份量。