2024-01-13
用餐时间(11:56am lunch)follow@wojengyea/@wo!正嘢 for more food info🐒 支持我哋发掘更多美食 😋早几年好钟意食佢晏昼,性价比几高,隔几年再试质素有啲唔同。👀今次照样叫佢午市套餐(衰嘢又真系几抵👍🏽);包括汤、蔬菜、薯条、饭、印度烤饼、冷/热饮品。一坐低佢就会上碗汤但千祈唔好有期望,系好稀嘅粟米汤🌽再加两旧鸡,咸到飞起,嚟咗咁多次,我冇一次饮得晒。Naan 外脆内松软,热辣辣即刻食非常好吃,我估我可以食10块 🫓 米晤系印度香米🌾 有点失色,而且食得出有啲米系未煮熟(每一啖都好难受),建议你哋嚟可以将饭转晒做Naan,问咗老板娘话无问题。蔬菜加咗小茴香去煮,原本三色豆🌽🥕平平无奇就变得好味咗,但系冻嘅(唔知佢系咪for冻食?🤷🏾♂️)加$12饮个拉茶(个印度人喺你面前拉✌🏽),次次饮都觉得太甜,今次嗌咗少甜🍬 ,饮得出唔只得甜味,香料更香浓更出,反而仲好饮咗。🤩夜晚都嚟过几次,见佢好多外国人、印度人都嚟食,不过个人都系钟情九龙城嘅咖喱🍛。
早几年好钟意食佢晏昼,性价比几高,隔几年再试质素有啲唔同。👀今次照样叫佢午市套餐(衰嘢又真系几抵👍🏽);包括汤、蔬菜、薯条、饭、印度烤饼、冷/热饮品。 一坐低佢就会上碗汤但千祈唔好有期望,系好稀嘅粟米汤🌽再加两旧鸡,咸到飞起,嚟咗咁多次,我冇一次饮得晒。 Naan 外脆内松软,热辣辣即刻食非常好吃,我估我可以食10块 🫓 米晤系印度香米🌾 有点失色,而且食得出有啲米系未煮熟(每一啖都好难受),建议你哋嚟可以将饭转晒做Naan,问咗老板娘话无问题。蔬菜加咗小茴香去煮,原本三色豆🌽🥕平平无奇就变得好味咗,但系冻嘅(唔知佢系咪for冻食?🤷🏾♂️) 加$12饮个拉茶(个印度人喺你面前拉✌🏽),次次饮都觉得太甜,今次嗌咗少甜🍬 ,饮得出唔只得甜味,香料更香浓更出,反而仲好饮咗。🤩