2021-01-17
呢间日式鬼怪风烧肉店,9月岩岩开业冇耐嘅时候,作为食肉兽嘅我地,就去试咗啦😚▪️两小时A4和牛放题▪️$298+98正常$298包普通牛肉同好多小食,而加多$98就有埋和牛同汽水果汁放题。和牛🥩放题一开始会上哂4种款式,俾人试食,睇下钟意食边个部位,之后就可以专拣某个部位黎食啦😋除咗牛,仲有好多其他野食,包舍刺身、前菜同一般烧肉有嘅野,但当日食嘅甜虾🦐同元贝都麻麻地,冇咩味😕毕竟都系专攻牛🥩,佢嘅和牛都系juicy,但入口即融定有咬口就好睇自己烧肉嘅技巧,表现正常嘅和牛🙃不过同食边炉唔同,烧肉食得多和牛都相对比较腻,战斗力会比较弱😂🤩鬼怪嘅design系几得意,比较吸引我眼球嘅系佢系旁边用灯光同烟整嘅火🔥,真系几靓。📌设计上比较不足嘅系,佢吸油烟嘅烟通同烤炉距离比较近,而且仲冇得调节,烧肉烧起黎麻烦,仲容易掂到烟通嘅污迹,有d唔卫生😕#foodtaster日式
▪️两小时A4和牛放题▪️$298+98
牛鬼和牛拼盘