2021-12-22 1253 浏览
Lunch 同同事走远少少食饭,黎到唔洗等位就入得。入到去发觉间餐厅都几大,空间感够,枱同枱都有足够距离,感觉舒服。我地一人叫一个定食,我就叫左yuyu 杂锦鱼生丼,跟餐有沙律同味噌汤,同事叫左鱼生寿司5 件+ 牛肉荞麦面。上菜速度都快,5分钟多啲就上前菜。Yuyu 什锦鱼生丼先讲我嘅鱼生丼,都几足料,乜都有,带子、三文鱼、吞拿鱼、油甘鱼、甜虾、三文鱼籽,仲有啲青瓜粒。刺身新鲜,值得一提,三文鱼、吞拿鱼、油甘鱼都食唔到筋,有时出面食刺身食到有筋会几尼hea,一系咬唔到要吐番出黎,一系就照吞落肚…寿司+荞麦面至于同事叫嘅鱼生寿司配荞麦面,睇落去啲寿司细件… 目测只系比争鲜果啲大小小,卖相唔吸引,荞麦面不过不失,一样跟沙律同味噌汤。整体黎讲,呢间日本餐厅食物不过不失,价钱稍贵,冇咩惊喜,食过翻寻味指数2 粒星

Yuyu什锦鱼生丼

Yuyu 什锦鱼生丼