2018-08-12 46 浏览
今日去咗荃湾路德围揾朋友,就见到下面好多新开嘅台式饮品,有啲分店好多嘅,我本身就有啲后口渴,所以就拣咗间其他地方比较少分店但荃湾先有既 「良辰吉时」! 见咁多间,最多人排队就系呢间!行到埋去,因为睇唔明个餐牌有咩特色,所以直接问店员有啲咩招牌🤣 佢就同我讲招牌就系波爆黑糖厚鲜奶😊咁我就谂住试吓,所以就买咗冇问价钱,因为佢话系menu既隐藏版,所以后期知道左之后都觉得有啲贵,希望真系唔错等咗大概5分钟左右,就已经整好左!一拎上手,下面嘅珍珠系热嘅,上面奶系冻嘅~ 好似喺网络社交平台成日见到呢个样 不过,一饮落口,就觉得普普通通,有啲似好出名嘅鹿角!但系奶就再谈啲,黑糖珍珠系几大粒但系黑糖味唔系好重,我觉得唔系太值呢个价~

等咗大概5分钟左右,就已经整好左!

外卖自取