2020-05-17 349 浏览
去到西贡逆向思维拣左日本菜☺️食店装修具有传统日本格调(被木造日式烫门吸引住🤣)点知比隔离抢先一步🥺结果就坐咗喺室外。至于Service都唔知话佢好定差,一个侍应服务态度超好;另一个侍应嬲嬲猪😂.——————————————————————▽ 《吉列猪扒荞麦面》/ 🤎🤎🤎🤍🤍(天气咁热所以拣咗冷面,系唔错嘅!因为鲣鱼酱油有层次,另上配料: 葱、wasabi、生鹌鹑蛋、仲有黄姜,可因个人喜好落,但唔知点解捞埋觉得味道有啲奇怪,有啲酸😳 吉列猪扒炸到外层好脆,皮唔太厚,只可惜肉质太硬🥺 但欣赏佢另上沙律酱同日式烧酱).《肥牛寿喜烧锅w/ 🍚》/ 🤎🤎🤎🤍🤍(肥牛岩岩好,唔会煮得太耐变老👨🏼‍🦳汤料配菜好足够,汤底亦唔会太咸。👍🏼位系牛肉蘸生鸡蛋🥚👉🏼perfect match!不过如果可以有个石油气炉自己操作会更开心啲). 《抹茶芝士蛋糕》/ 🤎🤎🤎🤍🤍(系实净嘅质感,同时食到抹茶同芝士味😋不过抹茶味可以再浓啲)
去到西贡逆向思维拣左日本菜☺️

——————————————————————