2022-12-15
又完成一间pirata group旗下嘅餐厅🥳呢间同样气氛都好好 适合聚餐👯♀️食物选择唔算多 咁当然要试吓佢嘅肉😈整体正常发挥 但对比起佢其他餐厅 我觉得记忆点唔算好重🤔-🐮USA Ribeye ($380)叫咗medium rare 个牛扒配咗三款盐 但其实我觉得三种个味道出嚟都差不多🤣配原本牛扒附上𠮶个酱汁味道更特别~分量比想像中细同薄身 带点烧焦嘅面头内里就系刚好嘅熟度 牛味几浓但系较薄嘅关系口感欠奉😗味道正常整体唔算好出色 如果餐厅以肉类为主打嘅话我觉得就有点太普通😗🌮Fish Taco ($120)呢个Taco反而比较有惊喜~内里嘅炸鱼柳几酥化 搭配嘅酱汁几惹味 再加点酸菜同凉拌高丽菜增添新鲜感同口感❤️🥦Broccolini ($85)笑死 呢个原本我以为系会有啲特别嘅西兰花 但系冇谂过真系就咁几条原形嘅西兰花上枱😂价钱就真系唔抵 几棵就已经成百蚊咁滞😂单讲佢个酱汁味道系好特别 微微辣带葡汁椰香味 不过点都系唔抵食😂
🐮USA Ribeye ($380)
🌮Fish Taco ($120)
🥦Broccolini ($85)