2017-11-27 133 浏览
夜妈妈有啲肚饿,于是约埋朋友仔去附近食啲野,本来想食楼上间吉野家,但太多人,同埋朋友又想试下新野,最后就黎左呢间一泡而红。想食得健康少少,就拣左个番茄薯仔牛肉泡饭,但点知落order 时老细话无哂薯仔,最后转左落冬瓜粒,但都系完全唔夹个汤,加上番茄汤底本身饮落都几酸,最可怕既系佢既饭系食得出有种隔夜饭既味道,同埋煮得太烂身。唯一觉得唔错既系牛肉,煮得念身又比较好食(不过都系夹唔到番茄汤底)再试左一啖朋友𠮶碗双鱼夺金泡饭既汤,同自己𠮶碗差好远... 真材实料既鱼汤,鱼肉好滑好好食。不过无试佢啲饭,但应该同自己𠮶碗一样都系麻麻地。差三蚊既话,早知我都叫呢碗双鱼夺金泡饭。

蕃茄薯仔牛肉泡饭

双鱼夺金泡饭
题外话/补充资料: 米饭一唔好食,成碗泡饭就失败哂... 希望佢会有大改进啦
2017-11-23
双鱼夺金泡饭