2012-06-22 113 浏览
又到星期六晚, 系时候出动揾o野食. 睇o左一大轮openrice, 最终拣o左呢间迎月小菜馆.决定o左就拿拿声出发. 因为要ja车去, 所以事前要check定carpark资料. 最近可以泊mikiki, 响正对面. 另外有个空地车场, 行两三分钟, 但就平d, $10个钟.7点正去到, 比我想像中多人. 无乜吉位但亦唔算嘘陷, 无订位但两位即有. 餐牌食物选择都几多, 但两个人叫送食饭确实系有d难度.最后叫o左: 椒盐鲜鱿, 豉椒炒圣子, 豉油皇中虾, 同je je唐生菜煲.椒盐鲜鱿, 卖相有别一般o既椒盐鲜鱿, 一旧旧好似缩水麦乐鸡o甘. 你又唔好睇佢样衰衰o甘, 查实都几好味! 鱿鱼新鲜, 出面层粉一d都唔厚仲几脆口! 好食!!! 豉椒炒圣子, 圣子新鲜但偏咸, ok啦.豉油皇中虾. 原本餐牌系虎虾, 但亚哥仔话今日得中虾无虎虾, o甘咪要中虾啰, 当然价钱会平返少少啦. 卖相都唔错, 虾亦唔细只, 但我同老婆一人食o左一只就无食喇, 因为d虾唔系好新鲜, 梅梅地. 好在同老板反映之后佢都肯退, 叫我地叫过第二样O野食.之后我地叫o左个例汤, 系粉葛猪骨汤. 足料无味精. 但

豉椒炒圣子, 圣子新鲜但偏咸, ok啦.

好在同老板反映之后佢都肯退, 叫我地叫过第二样O野食.

之后我地叫o左个例汤, 系粉葛猪骨汤. 足料无味精. 但唔知系咪之前食个圣子咸, 所以觉得个汤有d淡.

je je唐生菜正常, ok 好味.

整体黎讲我觉得算ok, 起码有问题o既送佢都肯收返. 但老婆话海鲜唔得系死罪, 唔会再帮榇㖞.

2012-06-09