2012-08-22
上次食唔到鸡煲,今次两条友再去过!两个人七点walk-in,已经无晒卡位,要坐大枱,当时大台已经有一伙三人,我地谂住隔一个位放野,被人制止左……要坐埋一齐,只系椅之间隔开d。后来仲有两伙人,即系一张大枱四伙人 (2+2+2+3),其实张枱系够大,不过真系坐得唔自在,你眼望我眼咁,壶汤放枱中间,好似二龙争珠咁。之但系,好生意真系有原因既,因为野食真系十分之好!今次叫左半只中辣鸡煲,好惹味呀!本来开始食都无咩,但辣既后劲好劲,嗜辣如我俩都唔系好顶得顺,叫左两楂竹庶水……d鸡好快食晒,觉得应该无半只……我地之后加汤,叫左乌冬、津白同云吞水饺拼,二人份量刚刚好~乌冬浸完d汤好好味,够烟韧;津白好脆好清甜,我好少叫佢打边炉,原来好夹!原本叫韮菜饺拼水饺,不过无韮菜饺,但云吞都ok,唔知系咪上次话完佢馅少,今次好饱满!味道实在好令人回味呀~一定会番兜!不过最后夹够人坐卡位或者大枱,如果唔系「㓥枱」系几唔舒服的。