2017-02-27
来这里是某次打完波友人带才认识这店, 外观是两间连名字都十分相似的店平排, 应该是同一个老板开的吧, 过了差不多年半后自己再同太座来试真一下, 23/Dec. (周末) 跑完步来试茶餐, 炸芝士西多士餐$34, 西多士外层炸得薄脆金黄, 内馅将花生酱换成芝士片半溶, 虽则唔系咩系出名门嘅芝士但亦有晒微咸同香, 对喜爱又咸又甜的我来讲这值90分了,杯奶茶唔算突出不过亦唔差, 另一个叫咗星洲米餐$46 , 呢个餐虽然属于贵但用料交番足, 即炒起冒出蒸气攞过来都算系新鲜同时亦表演出店方注重食物在一个最啱食(最佳状态下)交到客人面前, 呢种态度喺现在新开嘅茶记有一半数都做唔到, 最近在24/Jan.再来一次晚餐, 试咗火腩大马站荳腐$64, 属于最平的一款重口味之作, 火腩唔算多, 最多系煲底全是一层嘅荳腐, 可以讲系贴题嘅但绿色植物好似菜之类的东西也寥寥可数则感觉唔太健康之余亦欠缺卖相吧!只有葱青一把及两片生菜, 另一个系腊肠排骨煲仔饭$61 , 亦是最平的一款煲仔饭呢个似返样D啦, 腊肠现在版本不再是一孖而最多只系一条剪开两, 排骨大部份是肉多骨少, 豉油可以接受的微甜, 饭结焦唔算好多𠮶
另一个系腊肠排骨煲仔饭$61 , 亦是最平的一款煲仔饭呢个似返样D啦, 腊肠现在版本不再是一孖而最多只系一条剪开两, 排骨大部份是肉多骨少, 豉油可以接受的微甜, 饭结焦唔算好多𠮶只, 不过米饭就有返些米饭嘅香气, 煲仔饭属于可推介行列中!
炸芝士西多士
星洲米