2023-07-13 21 浏览
收工约咗朋友食饭,谂住去食街揾嘢食,见到有间新开嘅餐厅就试吓啦,等咗大概5分钟就可以入座。入去左边corner有个打卡位,有啲日式摆设布置、有棵樱花一个屏风位,墙侧边仲有和风系清酒酒埕,不过咁啱我就坐墙嘅另一边。我哋叫咗小食唐扬小池鱼,一条条炸鱼仔,好精致脆口。第二样系A5宫崎和牛舞茸野箘薄烧,好似金菇牛肉卷咁,不过入边系好爽甜嘅舞茸野箘菇,平时出边食开都系大概六件,呢度嘅份量比较多。主菜就叫咗铁板活海鳗,石烧形式热辣辣,佢嘅份量都大旧和厚切,入面都比较多细骨,点埋个酱汁好惹味!餐厅做紧清酒买一送一,不过我哋叫咗两杯特饮,我叫咗比较清新嘅洛神花茶,钟意佢淡淡地唔甜,朋友就叫咗蜜桃乌龙茶,上面有只用冰整嘅熊仔,好可爱啊!我试饮过就觉得比较甜,钟意甜嘅朋友可以点嚟试吓。整体环境不错,唔会好嘈,职员好有礼貌,女职员仲着住日式和服上衣,上菜速度系你食完一碟咁上下就嚟第二碟,啲嘢唔会冻晒,几好!

唐扬小池鱼
A5宫崎和牛舞茸野箘薄烧