2024-09-14
上星期同三个朋友约咗去尖沙咀诺士佛台嘅「烧烤堂」食串烧~ 串烧配酒劲正🙂↕️🙂↕️🙂↕️见佢哋都有新Menu~ 冇变到嘅,就系佢哋依然有好多唔同口味嘅串烧,日式港式泰式韩式川式等等~ 我哋叫咗蒜蓉烧广岛蚝,肥美嘅蚝加蒜蓉,鲜得嚟又惹味~ 盐烧豚肉荔枝卷必叫嘅!香口嘅豚肉,包住劲Juicy嘅荔枝,盐烧味更加突显到荔枝嘅香味另一个必叫嘅系盐烧原块鸡皮~ 大大片烧到脆卜卜香口!🙂↕️🙂↕️🙂↕️黑松露烤鸡好似新嘢嚟,鸡肉烤得嫩滑,加埋劲香嘅黑松露酱~ 另外朋友话指定要食蜜糖烧鸡中翼、鸡皮墨鱼滑~ 鸡中翼烧得啱啱好,配埋蜜糖,简直同出边烧嘢食冇乜分别,另外鸡皮墨鱼滑,系用烤脆嘅鸡皮,再包住弹牙嘅墨鱼滑,呢个组合非常之夹~ 我哋仲叫咗孜然烧蒜蓉茄子、中切燃烧牛舌芯、秘制烧羊架、椒盐烧鸭舌~ 最后就以蜜糖烧菠萝作结~ 烧完更加香甜嘅菠萝🍍做甜品一流是日 order蒜蓉烧广岛蚝荔枝卷黑松露烤鸡盐烧原块鸡皮蜜糖烧鸡中翼惹味爽口鸡肾鸡皮墨鱼滑孜然烧蒜蓉茄子中切燃烧牛舌芯秘制烧羊架椒盐烧鸭舌盐烧淮山盐烧鸡中翼麻辣猪大肠黒糖烧菠萝
见佢哋都有新Menu~
我哋叫咗蒜蓉烧广岛蚝,肥美嘅蚝加蒜蓉,鲜得嚟又惹味~
最后就以蜜糖烧菠萝作结~ 烧完更加香甜嘅菠萝🍍做甜品一流
是日 order