2018-07-31
<香港食到麻辣串串香 >🔥#麻辣 #串串香串串香系将唔同肉菜之类既串串放落打边炉锅既一种食法🌿🐥🐂🐖 . 而呢间喺大陆好出名既 钢管厂五区小郡肝 喺香港铜锣湾开左分店 我就未食过大陆总店 试住 hk店先😂 食店除左有得用串串打边炉外 仲有各式打边炉料 唔同既四川小食同甜品 都几多选择😄而我今次主要都系叫个锅食串串 同叫左 d小食🍴蕃茄鸳鸯锅 168 蚊 🍅🌶 几靓既瓦锅 放住一半蕃茄汤底 一半麻辣汤底 蕃茄入面既葱花 蕃茄唔算多 但个味系够既😌 而麻辣𠮶边都几香 几辣几惹味🌶 出面点既串串 系自己拎 当食完后就会用 d竹串黎磅 每100 gram 就75 蚊 而佢自助既食物入面 好似肠仔 笋 郡肝 🐤大肠 牛肉粒之类🐷🌿既就连住一条竹串 有 d多 d料 好似大鸡脚 准山牛肉 菇牛肉 等等就用两串竹串串住 而我约略计过 每一条竹串 大慨3.6 蚊 即系每一旧肉系 3.6 or 7.8 蚊😌 网上睇到有 d人话好贵 但评心而论 你要同大陆总店比 甘乜野都系贵😂 而香港既价钱我觉得系中上 但佢食物味道其实系十分唔错 我个人觉得可以 点一 d重点食物 例如招牌既小郡肝 好爽
#麻辣 #串串香
🍴蕃茄鸳鸯锅 168 蚊 🍅🌶
出面点既串串 系自己拎 当食完后就会用 d竹串黎磅 每100 gram 就75 蚊 而佢自助既食物入面 好似肠仔 笋 郡肝 🐤大肠 牛肉粒之类🐷🌿既就连住一条竹串 有 d多 d料 好似大鸡脚 准山牛肉 菇牛肉 等等就用两串竹串串住 而我约略计过 每一条竹串 大慨3.6 蚊 即系每一旧肉系 3.6 or 7.8 蚊😌 网上睇到有 d人话好贵 但评心而论 你要同大陆总店比 甘乜野都系贵😂 而香港既价钱我觉得系中上 但佢食物味道其实系十分唔错 我个人觉得可以 点一 d重点食物 例如招牌既小郡肝 好爽口既鸡肝 🐤牛肉类 d 牛肉都好烟靭 juicy 🐂 其它一般菜 肠 牛柏叶𠮶 d可以少点 而串烧本来就好难食得饱 所以建议点 d乌冬之类放落锅入面 尽吸蕃茄汁 麻辣汤汁 好饱肚又好食 🍜😃
🍴重庆炸酥肉🌶🔥🐖 58 蚊
炸到好香脆既肥猪肉 一咬落去 外面好香脆 入面 d猪油咇出黎 好邪恶😈 而佢入面酿左麻子 同辣椒 食落带 d麻辣香 几惹味 🌶
🍴红糖糍粑 68 蚊😃 #糍粑 #红糖糍粑
四川甜品 上面充满黄豆粉 我系第一次食有黑糯米整成 所以黑白糯米各一半 外表几靓 够香脆热辣辣🔥 仲带 d芝麻增加香味 入面口感黏稠 充满糯米口感 😈 而且再淋上黑糖汁 唔错 既热甜品👍🏻
🍴红糖冰粉 28 蚊 ❄ #红糖冰粉 #冰粉
四川冰甜品 冰粉 用左植物造成既冰粉 口感有 d似苣蒻口感 黑芝麻 山渣丝 等等 甜甜地冻冻地❄ 解辣好好既甜品😃
Score 平均分 <7.6/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外观:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 环境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性价比:👍🏻👍🏻
Service 服务:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#钢管厂五区小郡肝串串香
铜锣湾轩尼诗道 502 号 黄金广场9 楼全层
~~~~~~~~~~~~