2018-08-07 911 浏览
难得今日系星期五 就梗系要食个happy Friday lunch 啦 之前睇过报导话有间火锅既野食系一串串咁计钱 每100克$75 几得意 呢度既杯每只都有金句 我最钟意系‘为了老婆吃点苦算啥 ’真系好想外卖呢只杯返去呢度既竹蔗矛根系杯装架 感觉上好似卫生d 饮既时候又方便d 我地拣左山珍杂菌鸳鸯锅 一边系有菇既清汤 另一边系麻辣汤底我地叫左个红糖滋粑 质感似韩式年糕 但系底面就多左甜味 其实应该系甜品但大家太肚饿啊所以就食咗先另一个小食就系重庆炸酥肉啦 个肉味有少少似鲮鱼肉 但系又炸到好似虾条 用黎𩠌酒一流D 串串系去出面雪柜拎既 串串既种类繁多 有不同既肉类同蔬菜类 仲有我最钟意食既鱼腐 食几多就拎几多 好似冇咁浪费食物及悭d钱咁其实除左逐串计钱既食物外 呢度仲有啲系一碟碟计钱嘅食物 我哋就拣咗墨鱼滑 呢个墨鱼滑几弹牙 仲有冻豆腐呀 放入去最后先食 咁就食到既汤底既精华食完d串串得 放入台面个窿入面 到埋单时侍应就会拎晒你呢啲串串去磅重计钱啦 个麻辣汤底愈食愈辣 最后要叫红糖冰粉去解辣 其实系透明既冰粉系芦荟 系冇味既 不过又真系解到辣 好神奇呀

呢度既竹蔗矛根系杯装架 感觉上好似卫生d 饮既时候又方便d

我地拣左山珍杂菌鸳鸯锅 一边系有菇既清汤 另一边系麻辣汤底