2024-04-29 164 浏览
计上个月同友人太安楼扫街,我哋心心眼东一间试,西一间试,发觉太安楼揾食真系一D都唔难,梗有一间啱食既。今日HAPPY FRIDAY放工,同友人又嚟行下太安楼,行行下发现新开既小食店“识食“。“识食“MENU又有烧烤物又有好多款自创口味窝夫,我哋谂到头都爆,口痕但系都唔知食咩好……最后叫左泰式牛肉串,酱烧原只鱿鱼,韩式拉丝鱼肉棒棒肠,香煎牛肉肉饼。(1)泰式牛肉串: 好香牛味又唔会太干,口感又唔会好韧; 再配埋沙嗲汁,味道香浓,完全唔辣,非常唔错。(2)酱烧原只鱿鱼: 烧得好惹味,鱿鱼爽口弹牙 ; 秘制酱汁,有海鲜既原味道,调味教得刚刚好,我自己就觉得如果加点辣就更完美了。一定会再食,推介!(3)韩式拉丝鱼肉棒棒肠: 韩式拉芝鱼肉棒棒, 入面有浓香嘅芝士🧀芝士控必试。(4)香煎牛肉肉饼: 肉饼馅软滑,肉汁够多,份量好都大件,$14好抵食。等店员烧物期间,都有人落单其他d烧物🤤亦见到有人叫窝夫🧇都好吸引🤩,最衰今次太饱。💪🏻下次要食: 酱烧原只鱿鱼,泰式鸡肾,宇治抹茶红豆窝夫,哈哈,都谂定添😂值得一讃,铺头环境卫生👍🏻👍🏻

值得一讃,铺头环境卫生👍🏻👍🏻
外卖自取