2022-12-22
朋友生日,为屯马线嘅朋友仔去megabox 补祝迟左半年生日饭,因为疫情关系个个都中招,所以迟咗半年冬天始终想食暖笠笠嘅食物,呢间串烧店除咗即烧之外,仲去用日本和歌山备长炭,唔知系咪日本炭,串烧感觉上好似特别有风味星期三MegaBox好少人,所以有优惠,星期一至五买三串送一串,真系好抵,生日朋友钟意饮酒,佢自己一个人饮清酒,佢开心晒我哋一致认同烧菠萝系最好食,个面有层薄薄嘅焦糖又脆又甜,菠萝本身都好甜又多汁另外,我自己最钟意食豚肉韭菜卷,韭菜唔会太湿太干,有少少湿润明太子鸡翼无骨,里面有大量明太子,鸡皮烧到有外皮微微焦㶶,外表金黄,好有技巧牛小排又淋又多汁,白鳝弹牙厚肉饭团好脆,好似饭焦咁脆,里面热辣辣我叫咗份鹅肝饭团,鹅肝厚身肥美多油脂,俾饭团吸收晒鹅肝油份,好好味我哋五个女仔,总共食咗$1465 ,个个都饱到唔郁得,都真系好抵食
牛小排又淋又多汁,白鳝弹牙厚肉
饭团好脆,好似饭焦咁脆,里面热辣辣