2024-06-04
今日放假又去开尖咀,就约埋好姊妹夜缤纷🤭同佢去食至爱既串烧😋呢间食过几次,欣赏佢地仍保持水准,今次点啲特别少少😋😋食店充满日式装潢,就如置身于日本居酒屋一样,而且主打食鸡串烧,点一些特色串烧配上杯啤酒🍻叹下先得😝烧明太子😍烧得刚刚好,外脆内软棉,独特咸香配上青瓜片,简直系绝配👍🏻胛状线串烧😋带有脂肪而味道十分清爽,口感较为有咬感😋鸡皮😍几邪恶架,但系入口即化既油脂,系会令人忘却呢种邪恶🤣鹌鹑髀😍肉质厚实,适度既脂肪及有弹性既口感,盐烧可以将脾肉风味提升👍🏻下腿位😋串烧烤功掌握得很好,味道口感都很正,已起晒筋,所以啖啖肉,仲非常之嫩滑😋😋牛舌😋我哋既至爱,厚切,食落爽口烟韧不嚡口😋鸡肩👍🏻质感相对鲜嫩多汁,而且肉质弹性十足有咬感😋冲绳苦瓜炒蛋😍简单的食材,但煮出来一啲都唔简单,因冲绳苦瓜有独特苦味,爱吃的话,一定会令人上瘾,加上日本蛋炒,成碟好金黄色外,仲好香蛋香😋😋鸡全翼😝烧得刚刚好,皮脆肉嫩,真系烧鸡翼,我自细就钟意食🤭烧菠萝😋最后点左呢个烧菠萝作为甜品,外面烧到有糖焦,内里好juicy😋用作解腻就最啱👍🏻
烧明太子😍
烧得刚刚好,外脆内软棉,独特咸香配上青瓜片,简直系绝配👍🏻
胛状线串烧😋
带有脂肪而味道十分清爽,口感较为有咬感😋
鸡皮😍
几邪恶架,但系入口即化既油脂,系会令人忘却呢种邪恶🤣
鹌鹑髀😍
下腿位😋
牛舌😋
我哋既至爱,厚切,食落爽口烟韧不嚡口😋
鸡肩👍🏻
质感相对鲜嫩多汁,而且肉质弹性十足有咬感😋
冲绳苦瓜炒蛋😍
鸡全翼😝
烧得刚刚好,皮脆肉嫩,真系烧鸡翼,我自细就钟意食🤭
烧菠萝😋