#鸟栖日本料理Tosu小妹系观塘区返工😂近排爱上左行工厦同系工厦食野。约左朋友行下骆驼漆,又比我发现左间好食日本菜。待应安排左我地坐沙发位🤩不得了,2人小沙发黎好好坐仲带点复古味,强烈建议大家要求坐沙发位,我地坐到唔舍得走。餐厅播住细声音乐,同朋友系度吹水都几正。先食串烧:#芝土免治鸡肉$32、#牛舌$35、#鸡软骨$20串烧有惊喜,😻烧得外干但内集持到肉汁,听落简单但好难做到呢个效果。🤤加上调味岩岩好,所以令我地最后encore左。重点推介⚠️💁🏻‍♀️牛舌同出面少见既「芝土免治鸡肉」。免治鸡肉入面加左鸡软骨,咬口软中有爽加上半溶芝士点缀系完美。牛舌就胜在烧到好有牛味同有有肉汁汁。#原条鳗鱼炒饭 $128大条肥美厚身鳗鱼🤤鳗鱼腍身加上厚厚既肉,钟意鳗鱼既人,会好满足。虽然系炒饭,但应该只系落左啲鳗鱼汁同红椒青椒兜两兜🤔,所以无我以为会有既炒过既饭香。整体份量好大,够2个女仔食,性价比高。挑食朋友注意⚠️唔食红椒青椒既人慎选,因为椒既味都几突出。#南蛮炸鸡篮 $58一篮有6件大大件,又系好抵食。鸡皮同粉浆都好簿✌🏻炸得劲脆而唔油腻👍配上调整过既沙律酱,味道好丰富,佢额外有个汁可以点,我钟意唔
#鸟栖日本料理Tosu

小妹系观塘区返工😂近排爱上左行工厦同系工厦食野。

约左朋友行下骆驼漆,又比我发现左间好食日本菜。

串烧

#原条鳗鱼炒饭 $128
挑食朋友注意⚠️唔食红椒青椒既人慎选,因为椒既味都几突出。

原条鳗鱼炒饭

#南蛮炸鸡篮 $58
一篮有6件大大件,又系好抵食。鸡皮同粉浆都好簿✌🏻炸得劲脆而唔油腻👍配上调整过既沙律酱,味道好丰富,佢额外有个汁可以点,我钟意唔点,朋友钟意点。必食喔!

南蛮炸鸡篮

值得一提,佢嘅配菜系沙律菜🤭好high class,平时伴碟菜都系唔食得/唔会食,沙律菜系要食。

饮品方面
$35 叫左富士山🗻系列。巨峰提子🍇 n 蓝桔。
问左店员蓝桔系咩🤷🏻‍♀️佢话系酸酸甜甜😂
巨峰提子🍇似 细个食提子味支支冰味。
蓝桔系小小酸酸地既梳打水,整体两杯野饮都偏淡,主要甜味黎自上面球云呢拿雪糕🍦。注意⚠️下面有层浆痴实杯底,记得搅拌均匀。
胜在卖相靓靓,好fancy,呃like影相一流。唔追求卖相既人可以点其他饮品。😆
串烧
原条鳗鱼炒饭