2022-08-02
平时食omakase都系刺身寿司嘅口味,今晚就系去了间不一样嘅地方食串烧omakase,餐厅位置位于金巴利街中间位置门面简洁易认,推门进入,中间位置同埋吧枱位置,座下就点了这里嘅Omakase套餐,有日本蒟蒻,青豆,胡萝卜组成嘅煎菜。接住就系三并一齐上嘅超多汁香甜嘅北海道粟米,一咬啲汁真系有爆汁嘅感觉;而用花竹虾虾肉打成虾胶再煎嘅虾饼入口十分弹牙爽口虾味香浓;还有汁煮花螺肉,肉质结实爽弹入味!再来就系清酒煮贵妃蚌,贵妃蚌超大只之余,入口肉质嫩滑鲜味,带点酒香,当然个汁都唔好浪费饮埋🥰日本九州产土鸡免治鸡肉酿冬菇配温泉蛋,将鸡肉变成免治鸡再酿在冬菇上烧,冬菇弹牙加埋免治鸡入口嫩滑而菇味香浓,浸埋个温泉蛋更香滑!烧白鳗串上枱后,店员在烧白鳗加上即磨新鲜柚子皮,烧白鳗串烧得十分香口,本身肉质够晒弹牙肥美,鱼皮烧得十分香脆!盐鸡酱烧鸡翼,师傅细心已将鸡翼去骨,用皮脆肉嫩就绝对冇错,伴碟还有萝卜渍物,加了Wasabi刺激味蕾!厚烧牛舌上面配有白葱蓉,厚烧牛舌十分烟韧弹牙,十分有口感!这个黑豚肉荔枝卷都十分特别,热烫烫嘅香甜多汁嘅荔枝外面用黑豚卷住,入口时个种有爆汁嘅感觉好特别!美国安格斯烧牛肉上
接住就系三并一齐上嘅超多汁香甜嘅北海道粟米,一咬啲汁真系有爆汁嘅感觉;而用花竹虾虾肉打成虾胶再煎嘅虾饼入口十分弹牙爽口虾味香浓;还有汁煮花螺肉,肉质结实爽弹入味! 再来就系清酒煮贵妃蚌,贵妃蚌超大只之余,入口肉质嫩滑鲜味,带点酒香,当然个汁都唔好浪费饮埋🥰
厚烧牛舌上面配有白葱蓉,厚烧牛舌十分烟韧弹牙,十分有口感!
美国安格斯烧牛肉上放了紫洋葱,入口肥美之余肉质十分嫩滑软熟,超正!
一轮串烧食物后,就系昆布海草清汤白布乌冬,汤底清新配埋原整一块白布乌冬,入口十分弹牙!
最后甜品就系由用冧酒烧过嘅香甜菠萝,十胜红豆夹埋口感烟韧抹茶蕨饼,超多汁鲜甜嘅山梨县白土,三样组成甜品拼盘!
整体食物质素高,店员服务良好,出菜节奏刚好,一个接一个唔会有冷场,串烧嘅omakase 这里真系一个正确嘅选择!