2024-01-13 35 浏览
周末啦,齐齐黎搞个小满足!今次我拣左间日本料理餐厅,一试就中意到不得了🎉!枱上摆满咗我哋嘅Sake & Yakitori Dinner SET,开始嘅北海道飞鱼籽蟹柳沙律,咬落去罗丝汁轻盈,飞鱼籽「啪啪」脆口嘅感觉真系够晒Kick!串烧部分强劲过瘾,一人选六款唔能够重样,埋单之前已经可以同朋友交流下策略😂!我自己大爱个澳洲和牛——哗,肉质咁嫩滑,啖啖肉汁充满嘴腔;而家啲锋味午餐肉又有得列队啦,够晒特色,带小小黑椒味,够哂香口!饮品方面嘅sake,细细杯咁慢慢品味,真系帮到串烧添上一层鲜。饭尾前嘅迷你香葱吞拿鱼腩饭也好海鲜sweet sweet,啖啖饭粒吸足咗腩汁。饮完汤吃完沙律,个人觉得仲扒得落啲柚子雪葩,离场撩撩致😋!整体嚟讲,这家店令我期待下次再会,吃得系开心,饮得系满意,加上服务优越,注意到每个细节,真系一个食得出心思嘅地方😉!下次要约埋班friend嚟「食足本」,攻下party room,玩转全场啦! 🎤🍢🍻