2017-12-25
尖沙咀系寻觅美食既好地方,基本上好少伏。今日黎到棉登径食日式串烧,好彩黎得早,所以冇订位都safe😂。不过餐厅位置唔多,想保险啲既朋友都系订定位先。🙈墙壁上面贴满晒日本酒瓶嘅标签,变咗做一个几有特色既布置。香葱牛肉卷 HKD$38一入口就食到甜甜既酱汁,一烧好就立即上菜,所以入口仲系热辣辣。牛肉唔韧,一咬香葱既味道岀哂黎,超好食!钟意食葱既人必食! 葱唔辣,可能系烧过,所以有甜甜既味道同香气,好得!羊架 HKD$88羊肉唔膻,肉都好腍,唔会好难咬,嫌单调的话,仲可以加一旁既芥未,加埋都好夹。外面有少少焦,但入面仲系充满肉汁。免治鸡肉 HKD$48一睇个样已经好得,酱汁仲系甜甜地𠮶种,咬落口好松软,再加埋蛋黄食,成个口感变得好creamy。露荀猪肉卷 HKD$32露荀爽脆,薄薄既猪肉包住,有肉汁,仲有少少油份。食落口,唔会老,少少咸味,仲有脆卜卜既露荀,fresh😋烧白鳝 HKD$58白鳝份量较少,不过以味道黎讲,真心唔错。外皮烧得好脆,调味都足,一咬落口,就感觉到鱼肉既弹牙,白鳝一般都较腻,但可能烧既过程,岀咗啲油份,所以食落,唔会好肥。依间真系可以入日本串烧店既list,好得,下次会
不过餐厅位置唔多,想保险啲既朋友都系订定位先。🙈
墙壁上面贴满晒日本酒瓶嘅标签,变咗做一个几有特色既布置。
香葱牛肉卷 HKD$38
羊架 HKD$88
免治鸡肉 HKD$48
露荀猪肉卷 HKD$32
烧白鳝 HKD$58
依间真系可以入日本串烧店既list,好得,下次会再黎❤️!