搬左入YOHO Town无耐,亲戚黎左贺新居入伙,适逢楼下新商场开,成班食货之人梗系第一次时间睇下有咩好野食啦。行行下商场见到新开左间川菜,亲戚有唔少好辣之人,即刻拉大队入去试试喇。等左一阵坐低无耐就有店员过黎话可以用手机scan QRcode睇menu落单,咁新奇第一次用手机落单,大家即刻系咁试玩lol。平时成班人食野个餐牌要传黎传去好麻烦,呢个叫菜方法突然变得好方便唔错唔错,最岩成班人一齐用,值得一赞。 因为我地有d唔食牛有d唔食鱼,所以唔理喇,一开波阿妈就决定叫个毛血旺先,其实我唔知毛血旺系咩黎,仲同表妹讲个名好霸气叫”水煮精品三国毛血旺”,阿妈解释话系好出名既川菜黎,咩都有好似大杂烩咁,个个都岩食㖞。一黎到哇一声,好大盘好多料!!! 劲岩成班人一齐食,入面d料浸埋麻辣汤好惹味,愈食愈上瘾,样样都好好食。个个都话呢个好大好抵食,所以已经决定下次再试下其他水煮系列。 等位时见到有串烧食,个个都话想试,所以叫左鸡翼拼盘,牛肉,鸭胸,鸡肾,帆立贝,秋葵,猪大肠等等啦唔太记得其他叫左咩哈哈。本身好中意食鸡翼,佢呢间d鸡翼烧得好入味,7只唔同味道,最中意食香辣芝士同泡菜。佢d串烧会有4只唔

一黎到哇一声,好大盘好多料!!!
水煮精品三国毛血旺

佢d串烧会有4只唔同辣味既调味粉可以配埋都几好。
我就食左牛肉串,d肉汁出哂黎,烧得好香加埋调味粉劲惹味,唔够喉所以叫多左几串share。另外猪大肠红椒串同烟肉秋葵串都唔错。

因为食辣野所以都叫左香茅鲜果沙冰,菠萝同芒果味,透心凉解辣用好好味,表妹叫左个果茶偷饮左啖都唔错好多杂果。
sofar今次亲戚个个都话好好食,可以下次再试试其他野。
2017-08-06
水煮精品三国毛血旺