2021-09-13 16 浏览
趁着暑假完之前,去朋友屋企探下小朋友顺便系玩下煮饭仔😛 我带左个BBQ炉同几包串烧,谂住搞搞新意思👻👻依个炉好轻便,连埋个盒一set咁拎出街都唔系好重😬佢有一块大铁板,可以放大约6串串烧,下层有两个小铁盆,可以整热d酱汁!用法都好简单,插电即用,只需要有插头就可以享受BBQ嘅乐趣😌我买左4包串烧,猪牛羊鸡各一包,一包有12串😋😋 仲有配搭沙嗲酱,有分辣同辣嘅😬其实只要预热左个炉几分钟,就可以放d串烧上去。我地唔心急,调教细火等佢慢慢烧😌 几分钟后又转下佢,小朋友都可以轻易玩到,非常简单!(✴️ 当然记住要有大人嘅指导,安全第一😌)我地一开始都未掌握到个技巧,有d过火🙈,但后来已经慢慢愈烧愈靓😍 羊肉味道香浓有口感, 至于鸡肉就好滑!由于真系太多串烧,加上我哋本身都有好多嘢食,所以最后都食唔晒咁多😂 朋友第二日将啲串烧拆肉,用过普通平底镬煎香嚟食,一样咁好味🤪🤪呢几包串烧有多种食法,配埋个BBQ炉一齐用,又好食又好玩😆

呢几包串烧有多种食法,配埋个BBQ炉一齐用,又好食又好玩😆