2021-07-22 11 浏览
个人其实好欣赏日本嘅串烧炸物,因为佢地可以脆得泥唔油腻,亦唔会烧到干身,而今次呢间Mo Mo Kushiage系我食过后,几推介比钟意食串烧炸物嘅朋友,因为呢间餐厅系处理食材嘅过程上有创意,会加上不同嘅调味。餐厅内部唔算太大,昏黄嘅灯光加上满满嘅酒瓶装饰,已经好有日本居酒屋感觉 每张枱都有提供消毒搓手液。餐牌上每款串场都有图片,非常清晰,而酒种类亦有好多。酱汁有三款: 红枣酸汁、自家制味噌、甜麻酱南瓜沙律: 混合左火腿粒、青瓜丝,南瓜蓉够饱肚,而且南瓜本身有甜味,入口清新矶煮鲍鱼: 鲍鱼厚身,肉质弹牙有咬口,矶煮过后鲍鱼肉吸收酱汁,带有微微甜味。炸鸡翼: 外皮酥脆,非常香口惹味,肉质嫩滑饱满。京姬柚子梅: 个人唔系特别钟意饮酒,觉得入口苦涩,但果酒都会带有甜味同果香,所以我会试,呢款柚子x梅子酒好适合我饮,未入口已经扑鼻而来嘅柚子味,入口后柚子嘅甜味又品尝出淡淡嘅梅子香。烧鳕鱼干: 非常脆口,送酒一流。鲱鱼子昆布: 特别在于佢系分开一层层鱼子同鱼肉,口感好特别。炸豚足: 即系炸猪手,但佢特别在用咗韩国嘅泡菜喺上面做配料,腌泡菜亦都取代咗平时食德国咸猪手伴嘅酸菜,同样都系酸酸地,但个味道

餐牌上每款串场都有图片,非常清晰,而酒种类亦有好多。

酱汁有三款: 红枣酸汁、自家制味噌、甜麻酱

炸鸡翼: 外皮酥脆,非常香口惹味,肉质嫩滑饱满。
烧鳕鱼干: 非常脆口,送酒一流。

炸豚足: 即系炸猪手,但佢特别在用咗韩国嘅泡菜喺上面做配料,腌泡菜亦都取代咗平时食德国咸猪手伴嘅酸菜,同样都系酸酸地,但个味道就完全改变左,即使系炸嘅因为泡菜而令到个猪手冇咁油腻。

荷兰豚肉卷: 分别叫咗红姜同埋梅酱两款试吓,两只味都好出色,其中梅酱酸甜嘅味道更加令人开胃。
鹌鹑蛋: 蛋浆浓厚,咬落有爆浆口感。

日本鳝鱼: 外表香脆,肉身肥美,有弹性。

关东煮: 入面有五款食物,最正都系个福袋,入面包住左好大旧麻薯,吸晒关东煮个汤底,甜甜地好好食。

呢度嘅炸浆做得比较薄新,而且亦都唔油腻,会留意住你嘅进食速度上菜,所以全消并冇喺枱面度放得太耐。