今晚帮老细做文件速递员,放工后啱啱好系旺角砵兰街,原来呢度不知不觉已经变咗食街,一边行沿路两旁都系新奇嘅食店,经过见到好烧式串烧专门店 ,串烧香喷喷,生啤买一送一,咁优惠决定坐低试吓。芝士龙虾半只 我个人特别喜欢食龙虾,叫咗半只芝士龙虾,大大只,铺满香浓嘅芝士,肉质弹牙,鲜甜好味,新鲜有水准之作,价钱又抵食,唔好错过,好快卖晒!炸池鱼 真心唔错!$48 好抵食,系居酒屋嘅质素,池鱼大条厚肉,鱼肉鲜甜美味,口感酥脆,连骨都食埋。盐烧白鳝 串烧海鲜,滋味无穷,盐烧白鳝 ,享受原汁原味,肉质细嫩,弹牙好食又足料,烧得微微咸香,特别吸引。阴公猪个名真系够晒得意,原来系冬阴功猪肉串。未食都已经兴奋,肉质丰富,肉香味,充满冬阴猪油脂的香气。安格斯牛肋串 安格斯牛肋肉质嫩滑多汁,鲜嫩有韧性,咸香别有风味。烟肉露笋卷 我好钟意食芦笋,烟肉烧至微脆,坚实有弹性,清脆爽口的芦笋,配搭层次分明。特色蒜蓉包特色蒜蓉包嘅特色,在于原个蒜头,觉得好难忘,强迫症的,我喜欢逐粒蒜头挤出米,咬开劲香蒜味,蒜头爱好者嘅福音。无数蒜蓉铺满面包,松脆无比,材料十足。泰式烧豚肉一份 必点泰式烧豚肉,一份份量都唔少,豚肉外面烧到
芝士龙虾半只
炸池鱼
盐烧白鳝
阴公猪
安格斯牛肋串
安格斯牛肋肉质嫩滑多汁,鲜嫩有韧性,咸香别有风味。
烟肉露笋卷
特色蒜蓉包
泰式烧豚肉一份
必点泰式烧豚肉,一份份量都唔少,豚肉外面烧到少少焦香,口感柔软,沾上泰式酱汁好惹味。
烧鸡髀
烧鸡髀火候控制得宜,外皮香脆脆里面嫩,微微焦香,肉质保持著柔嫩而多汁,口感丰富。
墨西哥薄饼,芝士鸡肉
淀粉质女孩点咗墨西哥薄饼,融化既芝士,为鸡肉口感增添顺滑,芝士味道浓郁。
龙虾汁,大虾意粉
厚厚龙虾汁挂满每一条意粉,大虾饱满多汁,唔会干,配龙虾汁非常惹味,唔会好腻,香味十足,食起好味。

• 盐烧白鳝
  • 炸池鱼