2022-07-07 86 浏览
一直都好钟意去居酒屋,感觉好chill ! 呢到一入黎,真系好似去左日本咁呀! 而且每个客人入座,店员都系敲一次鼓欢迎,好有趣! 除左手上既餐牌,墙上面都会挂左D牌讲有咩特色食物,见到串烧好似几唔错,叫左汁烧牛筋串同埋烧牛蒡串。店员仲提我地呢D要早D食,如果唔系,冻左会变硬就唔好食了~ 牛筋好淋! 同埋都几入味! 牛蒡串真系第一次食! 感觉好似配埋酒一食。另外都叫左个烧茄子,原来面头个D系和牛渣滓,唔怪得咁香~ 但唔会话好油腻,茄子都烧得刚好,好易脱皮食。令和玉子烧好香,食落口仲系暖暖地,好重蛋味,而且睇相都见到系几厚! 日式炸豆腐系个皮岩岩炸左少少脆口的感觉,而入面系好嫩滑,个汁都好fresh,好岩做开胃菜呀!! 串烧方面,叫左烧鲜鳗鱼串,白葱豚肉串,鸡软骨串同埋冰火烧菠萝。白葱豚肉串好好食!! 本身以为系一件豚肉一件系葱咁样一串食,但佢系豚肉包住葱咁烧,所以系好香好juicy。银雪鱼西京烧既鱼肉系超级滑!! 呢个好有惊喜呀 A4日本黑毛和牛寿喜烧一品锅都好出色,和牛片好有入口就融既感觉! 今次真系大满足!