2021-08-17 44 浏览
有一日晏昼去铁行里买饭食嘅时候无意中经过,咁就约咗个同事放工轻松吓串烧有好多种类,鸡串类就有鸡心鸡肾鸡皮等等,仲有会牛同埋唔同嘅蔬菜类,大概系三十零蚊一串左右。▪️鸡胸软骨 - 呢款软骨爽口,我自己就钟意食呢个多个食一粒粒𠮶种🤤▪️鸡胸 - 唔会太干身,又唔肥腻Meatball - juicy 得嚟有脆口嘅软骨粒▪️肾 - 爽爽的▪️鸡皮 - 超邪恶!但鸡皮脆卜卜又成口油香▪️鸡软骨 - 惹味又爽口▪️鸡翼 - 皮脆肉嫩▪️芝士年糕 - 偏好食烤嘅多过炸,外皮微微脆,入边软淋淋带点烟靭▪️蔬菜类就拣咗秋葵同埋脆肉瓜,咁就冇咁大邪恶感。估唔到烧秋葵系咁好食🤤串烧调味唔会太浓,惹味得嚟唔会太咸。当然嚟到呢度就唔系净系食串烧啦,饮番杯啤酒先至系Chill 🤤呢度有好多唔同种类嘅酒可以,有啲酒类仲Free Flow呢个Option🍶🥃🍸🍹🍷🍾🥂🍻🍺

▪️鸡胸 - 唔会太干身,又唔肥腻
Meatball - juicy 得嚟有脆口嘅软骨粒
▪️肾 - 爽爽的
▪️鸡皮 - 超邪恶!但鸡皮脆卜卜又成口油香
▪️鸡软骨 - 惹味又爽口
▪️鸡翼 - 皮脆肉嫩
串烧调味唔会太浓,惹味得嚟唔会太咸。