2011-04-15 15 浏览
最近香港地好似吹起一阵串烧热潮,好多新餐厅都用串烧做主打,话得要做食家㖞,梗系要去试下。周未同朋友就来到呢间食晚饭,八点零钟,稍为等咗10分钟就有位,入到去发现食客多数都系80后,而且又系男仔居多,哈哈梗系啦,香口嘢吖嘛,啱哂后生仔口味!呢间串烧店标榜四川x 日和风味,几特别。我同个FRIEND点咗多春鱼、鱿鱼筒,仲有鸡软骨,可惜元贝啱啱卖哂,冇口福,不过个串烧虎虾就VERY GOOD,除咗肉之外,串烧一定要食蔬果,唔好以为串烧法会好干,其实咁整反而可以锁住啲水份,超鲜甜又滋味!我就叫咗烧蕃茄同青椒仔,一个四川香料一系日式板烧,味道唔同冇咁闷,另外要赞下个皇帝菜,配埋香料一流。餐厅枱仔细细张,不过食串烧都系细细碟,所以都唔算好迫,而且啲待应收碟都好快手,系少啲笑容啰... 香港人笑多啲啦!

呢间串烧店标榜四川x 日和风味,几特别。
,不过个串烧虎虾就VERY GOOD
2011-04-09
  • 烧牛舌