2018-02-07
我既工作每日地点不同,朋友多既我,今日知道自己系荃湾收工,所以下午就约荃湾友食个晚饭,佢话要带我食好野~地点位置不错,荃湾我不太熟,但以我所知这附近也算是食街~鸡煲有四种,麻辣,酸菜,药膳,椰子,朋友就系带我来食椰子鸡煲~配料我地点左美国顶级安格斯肥牛(大),日本黑豚猪腩片(小),什菜拼盘~我地两个人所以点左半只鸡~汤底有红枣加棷肉仲有雪耳~牛肉厚度适中,油脂分布岩岩好~豚肉睇落好似好肥,但入囗爽口弹牙!串烧我拣左川烧特级茄子$45,烧到真系岩岩好,基本上可以夹起条条茄子丝~烧牛柳粒$16一串,入口有弹牙既囗感,亦重牛味~烧白鳝$88,这个厚肉,肉比较嫩滑,皮烧到脆囗,皮脆肉嫩一流蒜茸牛油烧生蚝$35一只,$55两只,生蚝 新鲜又大只 ,外面好多通常烧完都会缩到好细只!所以呢个烧韮菜$30椰子鸡煲汤底清甜,加埋嫩滑鸡肉,滖好时试左一碗真正既椰子鸡汤,真系好清甜~感觉好似食一个不热气既火㶽~串烧全部都好好,不会等太耐,而烧得岩岩好~赞
地点位置不错,荃湾我不太熟,但以我所知这附近也算是食街~
我地两个人所以点左半只鸡~汤底有红枣加棷肉仲有雪耳~
牛肉厚度适中,油脂分布岩岩好~
豚肉睇落好似好肥,但入囗爽口弹牙!
烧牛柳粒$16一串,入口有弹牙既囗感,亦重牛味~
烧韮菜$30
串烧全部都好好,不会等太耐,而烧得岩岩好~赞