2017-11-28
有旧同事喺呢头返工,推介呢间小店畀我,话就算平日都要排一阵队, 齐人先入得去食, 最推介系𠮶个吸睛嘅原条鳗鱼饭。本身觉得位置唔算便利, 冇刻意去食, 但今日 有啲事要去长沙湾,就会一会呢一间小店。平日晚上七点半钟,去到门口已经有两三对人等紧, 好彩唔使等好耐, 都系大约 15分钟 就可以入去坐。一坐低点咗个七味鱼翅,芝麻鸡翼。七味鱼翅 ,佐酒一流 ,好有咬口。 烟烟靭靭再 点上七味粉及蛋黄酱好惹味。 但要趁热食,我有几条留番食完晒啲饭后再食,变咗好硬咬唔开, 考你牙力芝麻鸡翼 一碟有三只, 食完两只先至记得影相 完全冇油益味,因为唔系炸得好硬,所以唔会觉得热气,都几好味。串烧方面叫左盐烧厚切牛舌同泡菜黑豚肉卷。牛舌质感爽口,加上海盐调味,68蚊有2串,相当抵食。泡菜豚肉巻,本身以为系猪肉包泡菜,但黎到先知原来系泡菜包猪肉, 卖相更加精致,而且包到精细,一啖一口,方便易食。主食方面叫咗佢主打的原条鳗鱼饭, 一上场见到馒鱼份量大过饭,真系好开心。 而且只是卖卖128蚊,好抵食埋单加一都系408,好 丰富
一坐低点咗个七味鱼翅,芝麻鸡翼。
串烧方面叫左盐烧厚切牛舌同泡菜黑豚肉卷。
牛舌质感爽口,加上海盐调味,68蚊有2串,相当抵食。
埋单加一都系408,好 丰富