2022-06-08 47 浏览
blue mondy, 放左工要慰藉下心灵😮‍💨 同同事去居酒屋食下串烧饮下酒系唔错嘅选择。今次同事拣嘅e 间唔系地埔,佢唔带路我都估唔到上面有间咁唔错嘅食店🤔店面唔系好大,但座位都冇逼埋逼埋装修都有特色,很日系,几唔错,的确系好岩饮酒倾计其实酒嘅Menu佢都有好几张得好但系我觉得依张系最吸引最特别最搞鬼,于是喺咁多款酒中,我就拣咗个单眼佬话梅蜂蜜酒酒樽嘅设计咁一流,酒味唔会太浓,岩新手饮,亦都岩拎黎食野倾计饮今日讲到明系想饮酒食下串烧,所以我专登影晒咁多张串烧嘅Menu俾大家睇~由数目就可以睇得出佢嘅种类真系好丰富最尾根据朋友同埋自己嘅口味叫咗几款串烧,有鸡翼、五花腩、鸡pat pat,日本小青椒、翠玉瓜、豚肉韭菜、烧汁鱿鱼须、羊架鸡翼笑得好惹味,但系好辣,唔食得辣嘅朋友要注意下⚠️鸡pat pat系朋友佢想试,我食咗一嚿,"so 味"会比较重少少豚肉韭菜超好食,因为韭菜烧完唔会太干仲好Juice,豚肉嘅厚度又啱啱好,两者比例配搭得好唔错。烧汁鱿鱼须嘅味系微甜嘅,份量都大方,鱿鱼须食落仲好蛋呀羊架啲肉仲好嫩滑,虽然系烧,本身都有啲惊佢唔熟,但一食就知道佢一定冇问题,啲肉唔会好柴好老.我
店面唔系好大,但座位都冇逼埋逼埋
装修都有特色,很日系,几唔错,的确系好岩饮酒倾计

鸡翼笑得好惹味,但系好辣,唔食得辣嘅朋友要注意下⚠️
烧汁鱿鱼须嘅味系微甜嘅,份量都大方,鱿鱼须食落仲好蛋呀
,啲肉唔会好柴好老

我哋仲叫咗个烧猪颈肉,佢配左一个泰式嘅酱汁,酸酸甜甜带有少少辣。猪颈肉佢烧到啲皮系有啲脆脆地,里面啲肉唔会好干,点少少酱汁食就中和埋佢个油腻嘅感觉,几唔错