2023-11-30
早几日去左一间喺铜锣湾嘅居酒屋「川烧」,近日正庆祝14周年纪念,有好抵食嘅优惠。好似都系$10起一串,因为真系好抵食,不论平日定系周末,呢度都好多人。主打嘅菜式当然系串烧,烧得脆内软,而且调味味道好好,我同朋友都好满足!最近酒精饮品买二送一,咁开心嘅时间,一边食串烧梗系要饮番杯啦!我哋拣咗威士忌梳打,浓香威士忌配梳打,直头好似返咗日本咁🥰二人精选串烧套餐套餐包括:蒜蓉烧大虎虾(客)烧豚肉生菜卷(客烧鸡泡鱼干(客) 汁烧谷饲一口牛(一客)烧法式鹅肝多士(一客)烧鲜白鳝(串烧特级厚切牛脷(一串烧手打免治鸡肉棒必拣佢哋嘅二人精选串烧套餐,套餐入面有好多款美味嘅串烧菜式,包括蒜蓉烧大虎虾、烧豚肉生菜卷、烧鸡泡鱼干、汁烧谷饲一口牛、烧法式鹅肝多士、烧鲜白鳝、烧特级厚切牛脷同烧手打免治鸡肉棒。每款菜式都好好味,口感丰富。尤其系烧法式鹅肝多士,鹅肝外脆内软,而饮酒嘅朋友一定要试吓鸡泡鱼干,甜甜地份外滋味,另外鹅肝多士都系浓厚甘香,邪恶但系超正!串烧重单点咗其他嘅菜式,好似鸡骨肉肠,入口有少少似台湾嘅肠仔外脆内软,而且入口非常浓郁,而我就最钟意食烧鸡皮,真系脆到好似薯片咁,想口感丰富啲可以试吓烧炭烧鸡
二人精选串烧套餐
套餐包括:
蒜蓉烧大虎虾(客)
烧豚肉生菜卷(客
烧鸡泡鱼干(客)
汁烧谷饲一口牛(一客)
烧法式鹅肝多士(一客)
烧鲜白鳝(串
烧特级厚切牛脷(一串
烧手打免治鸡肉棒
串烧重单点咗其他嘅菜式,好似鸡骨肉肠,入口有少少似台湾嘅肠仔外脆内软,而且入口非常浓郁,而我就最钟意食烧鸡皮,真系脆到好似薯片咁,想口感丰富啲可以试吓烧炭烧鸡腿肉串,保证你淡淡软滑鸡腿肉香,而烧日本迷你甜薯,内部松软甜美,真系忍唔住想再返点!