2020-03-28 74 浏览
疫情下,出街食饭都想安心啲,就会拣啲设计宽敞啲嘅餐厅,咁啱响社交平台见到朋友去咗呢间日本餐厅,见到格局好宽敞,咁我都嚟呢度试下啦!原来呢度除咗有火锅套餐,私房菜,仲有串烧锅物等。 。。想食得简单啲,我哋只系单点咗啲日本料理。先点了一个日式味噌蚝锅🍜来填饱个肚😆,生蚝经酥炸,有6只,对比一般餐厅都算几多生蚝,而且酥炸完浸汤啲粉浆都唔会散开👍,面底系乌冬,汤味好浓,加返啲蒟蒻同萝卜,相对健康清新啲。土匪鸡翼又几似3哥果啲,不过麻香味更浓,我更喜欢。纸包烧野菜 味道较淡口,纯粹系健康之选。之后就点咗啲串烧🍢,谂住坐慢慢坐多阵。烧炸鱼角烧墨鱼丸相信本身系用来做火锅料,但烧嘅手势相当唔错,唔会爆开又唔会㶶晒,皮干内软。玉子烧棒棒中间芝心,但再多啲芝士会更正, 做到满泻效果更好。😋烧鸡肉串鸡肉好嫩,咬落有汁够juicy,新鲜嫩滑,而且唔太咸,空口食啱啱好,唔口渴。烧芝心牛丸呢个最正,芝士爆多,食之前侍应都叫我哋小心一啲,一咬落去标汁跟住标芝士,重要标完芝士后仲系有好多芝士系入面, 而且呢只芝士味比玉子果款更浓香。

土匪鸡翼又几似3哥果啲,不过麻香味更浓,我更喜欢。

纸包烧野菜 味道较淡口,纯粹系健康之选。

之后就点咗啲串烧🍢,谂住坐慢慢坐多阵。