2023-07-24
🍴餐厅:一本‧串里📍地址: 荃湾海坝街108-114号荃碧大厦地舖📞电话: 21569871呢间餐厅每次来都必食串烧+刺身刺身又平又新鲜,一板海胆先至$88!🦐珍宝赤虾刺身我最钟意佢呢度嘅赤虾,识食一定食虾头,喺出面食成日虾头个膏都唔新鲜有阵味或有沙,呢间成旧膏系完整,超鲜甜,都系讲紧$12/1只!我哋试过成班朋友叫左三十只😅🦪时令生蚝而时令生蚝每次都唔同产地,$15/1性价比高。🍢日式串烧呢度价钱系$16-$40左右,宵夜档价钱,餐厅级数,而且每串份量都足够,重胡椒粉味好香口,我哋都钟意食呢间,特别推介汁烧牛舌心!劲厚切,好有牛骚”味我超钟意,钟意食牛舌会明,好过食牛扒🙌金菇肥牛卷又系必叫,卷得好实酱汁刚刚好,唔会一咬就散哂,烧肥牛真系无得输,刚刚烧好即食最正。汁烧翠肉瓜、鸡软骨串、烧烟肉荔枝卷鸡腿肉串、特选鸡中翼、汁烧帆立贝汁烧金菇肥牛卷、汁烧牛舌心🍣特长烧鳗鱼寿司超长鳗鱼,烧到好脆,平时多数系好软好多汁,呢个口味又有另一种好食,唔会太漏🥚玉子寿司女儿最爱,秒速清哂
📍地址: 荃湾海坝街108-114号荃碧大厦地舖
📞电话: 21569871
呢间餐厅每次来都必食串烧+刺身
刺身又平又新鲜,一板海胆先至$88!
🦐珍宝赤虾刺身
🦪时令生蚝
而时令生蚝每次都唔同产地,$15/1性价比高。
🍢日式串烧
汁烧翠肉瓜、鸡软骨串、烧烟肉荔枝卷
鸡腿肉串、特选鸡中翼、汁烧帆立贝
汁烧金菇肥牛卷、汁烧牛舌心
🍣特长烧鳗鱼寿司
🥚玉子寿司