2023-03-11
🍼 今晚放咗工同朋友去呢度饮杯嘢chill下,一埋位就有一杯满满嘅nuts可以慢慢剥,好适合一边饮嘢一边倾偈,我同朋友仲嗌咗串烧送酒,好正👏🏻🍼 牛我本身好钟意食牛舌,呢个盐烧牛舌心真系好好味,薄薄一片好香口🥰 朋友就好欣赏安格斯牛肉葱串,牛肉烤得好香,卷埋葱一齐食,成个层次提升咗🥰 另外一口和牛串,芝士和牛串同矶烧牛扒都好好味!🍼 羊呢个孜然烧羊腩真系令我好惊喜,孜然嘅调味同羊肉好match,羊腩肉质又够晒腍,而风味羊肉串嘅羊肉臊味,啱晒钟意食羊嘅我😍🍼 海鲜我同朋友都好钟意食海鲜,所以都嗌咗半打香蒜芝士广岛蚝,广岛蚝够晒肥美鲜味,啖啖都系厚厚嘅蚝肉,加少少香蒜芝士调味真系不得了!而味增甲罗烧见到都好多人点,味增同蟹膏味好浓郁,好滋味😌 原只鱿鱼串都好大只,烤得好香,蒲烧鳗鱼串都好有水准👍🏻🍼 必点之选炭烧法国鹅肝日本一口番薯仔烧芝士年糕🍸 Salty Caramel呢杯酒有Vodka同Bailey’s甜甜哋嘅朱古力味,加埋焦糖,带返少少咸味出嚟,又加咗奶,好好味好易入口👍🏻🍸 The Sexy Monica呢杯Vodka味道比较fresh,加咗blue curacao,令成杯酒嘅主
🍼 牛
日本一口番薯仔烧
芝士年糕
🍸 Salty Caramel
🍸 The Sexy Monica
呢杯Vodka味道比较fresh,加咗blue curacao,令成杯酒嘅主色调蓝色咁好靓,而加咗Lime juice同7 up味道会比较清爽醒神,加埋honey就带返少少sweet🥰