芝加哥串燒酒場 (太和中心)

Chicago (Tai Wo Centre)
2024-09-02 353 浏览
近近地系太和饮酒食串烧,就揾左呢间芝加哥串烧 。坐低见到佢地串烧纸就觉得选择劲多,之后样样都想食,每样都叫左啲😋先叫左杯Chicago Logo bear🍺好Fresh 好岩夏天饮,饮落好有果香味,好易入口,亦都好岩女士饮 。酒既面头有一块果干,我觉得系无花果干,所以有呢阵果香味 。佢地既酒,选择好多,可以慢慢试 。星期一至五佢地都有唔同酒既买一送一添 。白鳝极推🐍白鳝厚切,烧到皮脆肉香,啲肉好爽脆,咬落带份油香 。最重要系无骨,一条碎骨都冇,可以放心大大啖咬 😬乳猪 🐷乳猪件烧到皮脆肉香,系咸香果种,出色在,件乳猪有一层油脂系中间,食落唔腻仲有份猪油香 ,送酒绝配👍🏻鸡软骨 🦴粒粒都卜卜脆,加埋柠檬汁既酸味味,清新香口,小编我地叫左一串串,其实可以叫一份,咁会食得过瘾啲猪大肠平时钟意食猪大肠既,可以试下呢个。猪肠既脂肪味都无被啲调味粉盖过,钟意食嘅人就知有几正,连埋入面啲肥膏一野啪落口😆就是爽!鸭舌🪿一串有6条都几抵食,每条都厚肉,有得咬下 。食落香口,食剩中间旧大骨,其他软组织乜都食得,调味都岩岩好,又系好岩送酒鸡皮包墨鱼滑呢个食落既口感几特别,先系外面鸡皮烧到好脆好香口,肉里就墨

先叫左杯Chicago Logo bear🍺
白鳝极推🐍
乳猪 🐷
鸡软骨 🦴
猪大肠
鸭舌🪿
鸡皮包墨鱼滑
呢个食落既口感几特别,先系外面鸡皮烧到好脆好香口,肉里就墨鱼滑好爽口弹牙,墨鱼滑都真材实料,食到有啲墨鱼粒 。呢个又系推荐👍🏻
牛肉包芦笋
食咁多肉又系想食d 疏菜野,呢个啲芦笋超爽脆鲜甜,夹埋啲牛肉嘅幼嫩,成个好口腔都好juicy.
牛舌心👅
首先调味刚刚好,牛舌好入味,好有咬口,越𡁻越香 。
黑松露带子
带子有3大粒,每粒都有一大堆黑松露酱,每粒咬落好juicy 同爽口,其次就系浓浓既黑松露香味😋
孜然羊腩串🐑
一上台已经有香香的差肉咩,食落都一样羊味香浓,唔好睇佢细细粒,威力强大,食完一串,食只羊都系你个口😆羊肉肉质都幼嫩香口

芝加哥串烧酒场(太和中心)
📍大埔太和路15号太和中心地下37号

#hkfoodie #foodiehk #foodie #hkfoodstagram #hkfoodblogger #food #foodstagram #foodblogger #instafoodie #foodporn #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅游 #香港必喝 #香港好去处 #假日好去处 #揾食好去处 #大埔#太和揾食 #太和美食 #串烧 #大埔揾食 #饮野好去处
2024-08-26