2023-09-21
星期六去呢间串烧店送一份烧日本鳕鱼干,新鲜烧起好香脆😋喜聚麻辣滋补鲜乌鸡乌鸡皮爽肉嫩,麻辣系台式𠮶种,唔会得个辣字,我哋要咗BB辣,好香好惹味😋麻辣四姊妹有莲藕、莴笋、云耳、淮山同埋笋,用蜡烛困住,食到尾都保持温度,爽脆爽脆,麻辣香口😋海鲜方面,我哋试咗扇贝同埋贵妃蚌,两款都好新鲜👍🏻扇贝厚肉鲜味,加上蒜蓉粉丝,好惹味。贵妃蚌鲜甜爽滑,一啲都唔会韧,正😋串烧方面,我最钟意安格斯肉眼串,睇佢唔出肉质好淋,烧得啱啱好👍🏻烟肉韭菜卷都好食,我好钟意食韭菜,呢个卷够晒多韭菜,包住嘅烟肉肥瘦适中,烧完之后多余嘅油脂已经滂泻晒出嚟,食嘅时候唔会肥腻,又香😋我仲推荐烧烧卖,我哋拣咗沙嗲味,烧卖烧得外皮脆脆,里面烟韧软糯,加上一啲惹味沙嗲酱,好正。主食方面,我哋试咗墨西哥黑松露芝士薄饼,里面嘅芝士奶香原味,配上嘢味嘅酸辣椒,好醒胃。
喜聚麻辣滋补鲜乌鸡
麻辣四姊妹