2024-01-23
今次嚟食嘅菜式真系好丰富,我试咗好多款唔同嘅食物。首先嚟讲酒醉鸭舌,鸭舌嘅味道好入味,令我回味无穷。鸭舌质地软绵,好易咬,加上酒醉酱汁,佢味道真系够突出好似kiss咁真系令人欲罢不能。接下嚟讲麻辣烫,呢个菜式真系够辣够味,啲辣椒同香料完全融合喺汤底入面,令汤底麻辣香辣,好适合喜欢辣嘅人。而且佢仲有好多唔同嘅配料可拣,例如鱼丸、豆腐、蔬菜等等,每啲配料都好鲜美,令整个麻辣烫更加丰富。再嚟系烧茄子,茄子烧得刚刚好,配上烧烤酱汁,味道更加香甜。茄子嘅质感好滑嫩,每一口都好享受。金菇肥牛卷系我最喜欢嘅一款菜色,肥牛卷包住金菇,烧烤得恰到好处,牛肉嫩滑多汁,金菇鲜香,两者结合得好天衣无缝,每一口都好满足。鸡软骨串烧同翠玉瓜串烧都系非常好味嘅小吃。鸡软骨串烧烧烤得香脆,味道鲜美,好适合当啖小食。翠玉瓜串烧有嚟有返嘅清新感觉,瓜嘅甜味同烧烤嘅香味相辅相成,非常开胃。最后嚟讲烧鸡翼,鸡翼烧得非常到位,肉质鲜嫩多汁,每一口都好滋味。烧鸡翼嘅调味料刚好,唔会太咸或者太淡,非常好食。总括嚟讲,呢次嘅食物评价好高,每一款菜色都有佢独特嘅味道同质感,令人回味无穷。下次再去食饭嘅时候,一定会再试埋更多唔同嘅菜式!