2022-11-30 297 浏览
平时经过街市 离远就已经闻到好香既烧肉味 今次终于忍唔住叫左好多串烧医肚🤭 🍆见唔见到呢个茄子真系 好 大 只 呀! 我系一打开个盖就😯😍 茄子上面铺满左金黄色嘅蒜蓉 蒜蓉量惊人 食落去系满口幸福既感觉 唔会好油腻 之前食过有啲店既茄子皮会烧焦左 而今次呢间系可以连埋个茄子皮食落肚 必叫🍍烧菠萝最紧要既系烧得尼保留到菠萝juicy既状态 烧完既菠萝系会特别甜 食住啲肉类 再食呢串咁大旧既菠萝解一解滞系必须嘅,必叫x2 蔬菜类来讲,翠玉瓜系我常叫既选择 呢度既调味做得刚刚好 唔会抢左翠玉瓜既清甜 烧得又脆又多汁有冇人同我一样平时对韭菜冇乜特别嘅感觉 但钟意食烧韮菜 韮菜同烧韮菜系唔同既境界 👍🏻 老板烧既菜keep到水份唔会干争争 好少可食菜食得咁滋味🦐🥩🐑🦆呢度既肉类串烧好足料 鸭胸成寸厚 虎虾手掌咁大只 牛舌 羊架既份量都很可以 辣度方面可以拣小辣 中辣 大辣, 个人钟意小辣 小辣尼讲唔会掩盖食材本身嘅味道 如果钟意食辣都可以挑战一下中辣果种刺激感 天气转凉可以食到暖笠笠😂