2011-12-16
朋友极力推介, 未食都已经流口水, 结果不负所望真系好食到不得了. 一行3人本来都谂住唔可以叫太多嘢食, 但好在上品很多火㶽配料都可以双并的, 很适合我们人少少又想烚吓烚吓的人 我们被安排坐卡位, 椅背够高好有privacy. 斜斜地仲睇到电视 good 先来一盘混酱, 很喜欢这个动作, 好像儿时在酒楼闷闷地, 将d甜酱 mustard 左 lo 右 lo 一样. 好好玩 我们order 了一个香浓猪骨汤底, 除了猪骨仲有鸡脚, 猪骨鸡脚都好林好入味, 至于火㶽料真系好新鲜, 要赞当然系d手打丸, 酱爆虾子芝士各式其适, 林林总总应有尽有, 总之见到张落单纸真系样样都想试, 样样都想 tick. 最后附送小小布甸甜品, 唔同形状好得意, 大家都好满足饱饱地离开
题外话/补充资料:
唯一小插曲系有十下十下既waiter唔知系咪眼瞓, 放底 jar西瓜汁好快又返嚟拎走, 我地再问佢: 头先jar西瓜汁去左边? 佢先又拎番嚟, 好似发紧梦咁 :o