2023-06-03
身边有好多朋友都系猫奴,但本人就因为某些原因未能养猫,间唔中都想同猫猫玩下,猫Cafe就啱晒我,有得同朋友聚旧之余又可以体验做猫奴,好疗愈。只只猫猫都好健康好可爱。-青咖喱忌廉青口 $88.00摆盘好有心思,将大大只又饱满嘅青口摆放成花花嘅形状,蘸上浓浓嘅忌廉,加咗忌廉嘅青咖哩更浓稠,里面亦有车厘茄、番茄、洋葱,令整个汁更鲜甜。-烟三文鱼芝士墨西哥饼 $78.00烘到啱啱好嘅墨西哥薄饼,烟烟韧韧,夹住充满三文鱼油香嘅Smoke Salmon同芝士咸香,劲夹!好多食嘅Quesadilla!-菲力牛柳配黑松露烧汁配薯菜 $188.00牛柳劲厚劲多肉汁,而且非常嫩,配埋黑松露烧汁一齐食,好香!-大啡菇安格斯牛肉手工汉堡配薯角 $128.00汉堡包包面烙左Urban 个猫猫Logo,,型得嚟又够cute。安格斯牛肉个牛味好出,同大啡菇呢啲抢味嘅食材一齐食,完全唔会被盖过,相映成趣!-墨鱼汁海鲜野菌意大利饭 $128.00墨鱼汁虽然黑孖孖,营养却非常丰富。自己唔会整墨鱼汁嘅Dish,所以如果出去食,间餐厅有墨鱼汁嘅话都必定会叫。Risotto 好有咬口,粒粒都被墨汁包住,啲海鲜亦好新鲜!
-白桃
-青咖喱忌廉青口 $88.00
-烟三文鱼芝士墨西哥饼 $78.00
-菲力牛柳配黑松露烧汁配薯菜 $188.00
牛柳劲厚劲多肉汁,而且非常嫩,配埋黑松露烧汁一齐食,好香!
-大啡菇安格斯牛肉手工汉堡配薯角 $128.00
-墨鱼汁海鲜野菌意大利饭 $128.00
-白桃苹果醋梳打 (少甜) $43.00
白桃同苹果醋好夹,香甜中带微酸,好解渴!
-白桃乳酪沙冰(少甜) $59.00
叫两杯都系白桃就知我几钟情于佢。沙冰打到好绵滑,乳酪同桃味好平均,会同时饮到两只味!
-草莓荔枝红莓干花茶加配蜜糖 $72.00
同行嘅姊妹唔方便饮冻嘢,所以叫咗少女心爆炸嘅花茶,草莓同红莓令花茶微微带出酸果香,饮嘅时候会闻到清新花香。